
آیلتس - IELTS
گروه آموزشی MLG برگزار کننده صفر تا صد دوره های آیلتس در ایران
شروع کنید - مشاوره رایگاناز کنار واژهی آیلتس (سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی) بهسادگی رد نشویم. بیشاز 5 میلیون نفر سالانه در آزمون آیلتس شرکت میکنند. این آزمون، تقریبا هر هفته، در 1600 مرکز آزمون مختلف و در بیشاز 140 کشور در سرتاسر دنیا برگزار میشود. سالانه فقط بیش از 1.5 میلیون نفر از کشور هندوستان در آزمون آیلتس شرکت میکنند و تنها در دوران کرونا بیش از 1.6 میلیون نفر برای شرکت در آزمون آیلتس ثبتنام کرده بودند. این عددها نشان میدهد چه علاقهای به مهاجرت، ادامهی تحصیل و یا کار در کشورهای انگلیسیزبان (و البته چند کشور دیگر) دارند.
آزمون آیلتس توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا (British Council) و مرکز آیلتس IDP استرالیا در دههی 80 میلادی طراحی و از همانسالها بهصورت مرتب برگزار میشود.
بهدلایلمختلف، درایران، سالهاست کهIDP استرالیا تنها مجری برگزار کنندهی این آزمون است.
از ماه مارس سال ۲۰۱۶ آیلتس برای داوطلبان خود گزینه آیلتس کامپیوتری را برای شرکت کنندگان در آزمون آیلتس UKVI آکادمیک در کشورهایی که در زیر نام برده شدهاست آغاز کرد. این کشورها عبارتند از ایران، بنگلادش، برزیل، چین، …
از نظر زمان، محتوا، نوع سوالات، نحوه برگزاری آزمون اسپیکینگ و رعایت موارد امنیتی دقیقا یکسان هستند.
بخش ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ آزمون به صورت کامپیوتری برگزار میشود.
در حال حاضر در کشور استرالیا در شهرهایی همچون آدلاید، ملبورن، سیدنی و بریزبین آیلتس آکادمیک و جنرال به صورت کامپیوتری برگزار میشود.
با توجه به شیوع کرونا در غالب کشورهای دنیا، این آزمون ابتکار جدید سازمان آیلتس بود.
این آزمون این امکان را به داوطلبان میدهد تا در منزل خود در این آزمون شرکت کرده و بدین وسیله نیازی به حضور آنها در مراکز برگزاری آزمون آیلتس نیست.
این آزمون شامل تمام مهارتهای اسپیکینگ، لیسنینگ، رایتینگ و ریدینگ میباشد.
· شنیداری (Listening)
زمان: حدوداً ۳5 دقیقه
تعداد سؤال: 40 عدد در چهار بخش
فایل صوتی امتحان فقط یکبار پخش میشود.
قبل از پخش نوار فرصت دارید تا سؤالها را مرور کنید. این زمان در بازبینی اخیر طراحانش، کمی اضافهتر از قبل شده است.
پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جوابهای خود را بازبینی نمایید.
با پایان گرفتن فایل صوتی، 10 دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.
دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعی/روزمره است و مکالمه بین دو یا چند نفر میباشد.
بخش سوم یک مکالمهی دانشگاهی/آکادمیک بین دو یا سه دانشجو با هم، و یا با استادشان است.
بخش چهارم یک لکچر (کنفرانس) آکادمیک روی موضوعهای مثل محیطزیست، مدیریت و … میباشد.
· خواندن (Reading)
زمان: ۶۰ دقیقه برای
تعداد سوال: ۴۰ عدد در سه بخش
دفترچه حاوی متونست که حدودا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند.
بر خلاف امتحان شنیداری، زمان اضافهای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمیشود.
متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.
بخش دوم در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است.
بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.
حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.
در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژهنامهای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.
· نوشتاری (writing)
امتحان نوشتاری General
زمان: ۶۰ دقیقه
در موضوع اول (Task 1) باید نامهای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامهای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد.
درموضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر جُستارتان کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد.
امتحان نوشتاری Academic
زمان: ۶۰ دقیقه
در موضوع اول (Task 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شدهاست، توضیح دهید. نوشتهی شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نوشتهی شما کمتر از ۱۵۰ کلمه باشد، از آن نمره کم خواهد شد.
در موضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر جستار شما کمتر از ۲۵۰ کلمه باشد، از آن نمره کم خواهد شد.
· گفتاری (Speaking)
امتحان گفتاری که زمان حدود 15 دقیقه میباشد، یک امتحان به صورت گفتار رو در رو میباشد و شامل سه بخش است.
بخش اول ۴ تا ۵ دقیقه بطول میانجامد و متقاضی باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایق خود جواب دهد.
در بخش دوم باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به شما داده میشود صحبت کنید. قبل از آن یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید و یادداشت بردارید. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سؤال در مورد موضوع صحبتتان باید پاسخ دهید.
در بخش سوم به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبهکننده صحبت خواهید کرد.محور گفتگوی شما موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداخته بودید.
مشکلات آیلتس
اگر در فاصله کوتاهی نمره شما شدیداً افزایش داشته باشد؛ مثلاً در فاصله دو هفته یا یک ماه «دو یا سه» نمره افزایش داشته باشید. در این صورت، سازمان مرکزی آیلتس با کنترل دوباره، امکان دارد از شما بخواهد مجدداً هر چهار مهارت یا یکی از آنها را امتحان بدهید. یا اینکه از شما میخواهد با خط خودتان توضیح دهید که در این فاصله کوتاه چه اتفاقی افتادهاست. پس از این، احتمالاً نمره شما بدون تغییر آزاد میشود. مگر اینکه آیلتس اقناع نشود؛ که در این صورت امکان دارد هیچ نمرهای به شما داده نشود. تفاوت دست خط در مهارتهای سهگانه (ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ) که شائبه تقلب را به وجود بیاورد. متفاوت بودن نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد در اوراق ثبت نامی با مدارک ارائه شده.

ضبط فردی
شائبه تقلب یا لو رفتن سوالات به صورت کلی و عمومی از سوی مسئولان یک مرکز آیلتس تعداد نامعقول و بسیار زیاد افرادی که در مهارتهای دریافتی (خوانداری و شنیداری) ۲ نمره یا بیشتر با مهارتهای تولیدی (گفتاری و نوشتاری) فاصله دارند. دریافت گزارش در مورد تخلف، رشوه… از سوی نهادهای خاص نظارتی( سازمان بازرسی کل کشور، سازمان سنجش) در مورد یک مرکز برگزارکننده آیلتس نظارت سالانه دورهای و تصادفی برای بالا بردن کیفیت از سوی سازمان مرکزی آیلتس.
